BARF- SVAIGBAROŠANAS CEĻVEDIS
Daudzi no Jums jautā - kā barot,ko dot un kā veidot stabilu pamatu svaigbarošanai?
Katram svaigēdāja saimniekam laika gaitā izveidojas savs svaigbarošanas ceļvedis- to nosaka katra lolojuma gaume, veselība,vecums,ieradumi,iepriekšējā ēšanas pieredze utt.
Šovakar Jums mūsu svaigabrošanas ceļvedis. 70% + 10%+10% +5%+5% = 100% 70 % - tā ir muskuļagaļa ( liellopa,jēra,kazas, putnu - vistas,pīles,tītara, truša,cūkas, zivs gaļa). Pie muskuļgaļas pieskaitām, bet barojam no muskuļgaļas 10-20% - sirdi, plaušas, guzas,mēli, diafragmu, kuņģi, trahejas ar gaļu, zemmēles gaļu, vaigu gaļu, rīkles galus. Tā kā nosauktais jebkurā ķermenī ir kā orgāns vai atsevišķa vienība, pilnīga barošana tikai ar sirdi vai diafragmu,vai plaušām nav ieteicama. Nosauktos orgānus pievienojam “tīrai” muskuļgaļai. 10% - subprodukti - no tiem 5% aknas, 5%- nieres,liesa, aizkuņģa dziederi, smadzenes, sēklinieki. 10% - kauli, vislabāk kauli ar gaļu- putnu pēdas un kakli, putnu un zivju galvas, truša un putnu karkasi, putnu spārni, ribas ar gaļu, cūkas,jēra, teļa kāju pēdas. Tikai svaigi, nevārīti. Svaigēdājam. 5% -dārzeņi un augļi,ogas - mellenes,dzērvenes, zemenes, burkāni, bietītes, pupas(Koram ļoti garšo cūku pupas!), saldais kartupelis, ķirbis -muskatķirbis,riekstu- tie,kam miltaina un pilnīga struktūra, gurķis, cukīnī,kabacis, spināti,kalē kāposti, āboli un bumbieri,arbūzs. Šeit pievienojas 5% BONUSI,kā probiotiķi - kefīrs, turku vai grieķu lakto - bezpiedevu, olas un to čaumalas, zivju, kaņepju, kokoskriekstu eļļa (varbūt arī citas nerafinētas,vēlams bio), spirulīna, medus, kurkuma, kanēlis, dažādas sēklas- linsēklas, ķirbju sēklas, nātres, pienenes.
Katrs lolojums ir īpašs. Nav negaršīga ēdiena, ir Jūsu lolojuma gaume, ēšanas raksturs, veselības noteiktās īpatnības. Gluži kā cilvēkam. Katram sava. Ja Tev ir savs svaigēdajā ceļvedis-esi atradis savam lolojumam vislabāko- priecājamies! Ja Tev noder mūsu CEĻVEDIS - izmanto to!