Labrīt! Šodien vēlamies Jums pastāstīt par ZAĻO KUŅĢI, kā apzīmēšanai latviešu valodā pamatā lietojam tikai vienu doto vārdu (nespeciālisti),kaut gan kuņģis-vesela rūpnīca, kas mīt gaļas devējā.

Mums kuņģis ir produkts, kas nonāk pie Jums un Jūsu lolojuma. Vēlamies atklāt tā savdabību, tā nozīmi lolojumdzīvnieka uzturā. Kuņģis (GREEN TRIPE angļu val.) - tā nav pamatbarība, tā ir FERMENTĒTA PIEDEVA ikdienas maltītēm.

Attēlā Nr. 2 - redzat teju bezvērtīgu produktu - skalotu, notīrītu kuņģi (saistmasu) (spureklis) - šajā brīdī tā vairs ir tikai savienojošā masa visā gaļas devēja organismā. Tā izmērs var sasniegt pat 200 litrus - atkarībā, kas to nes - liellops, zirgs, aita vai teliņš. Zirgam, piemēram, ir 1 kuņģis, govīm, aitām, kazām - 4! Tajā tiešām nereti var atrast arī bīstamas lietas, kā naglas, stieples, visu-ko gaļas devējs apēdis. Tāda cena tirgū ir gana zema, lai saimnieki to pirktu un teiktu - tas ir labs, tīrs, bet atcerieties: nu maznozīmīgs, mazbarojošs. Bet - jā - dot var!

Attēlā Nr. 3 un 4 - redzams tas, ko speciālisti sauc par “GRĀMATNIEKU jeb ZAĻO KUŅĢI” - tā ir tāda kā kabata visā lielajā rūpnīcā, kurā arī uzkrājas visvērtīgākais - tā dīvaini zaļā masa- fermenti un baktērijas. Tieši šī dēļ suņi bauda kuņģi, tam ir īpaša smarža - citi to sauc par “smaku”. Tie NAV SŪDI ,bet tieši tie brīnumainie fermenti,kas sunim nepieciešami. Attēlā Nr.1 redzamā masa (spureklis) vairs tikai mazliet smaržo pēc grāmatnieka, tāpēc to suņi arī apēd. Grāmatnieka krāsa var būt dažāda - no tumši zaļas (sūnu) līdz gaiši zaļai, tas atkarīgs no tā, ko ēdis tā devējs- zāli, sienu, kombikormu utt. Un tieši no tā veidojas fermenti. Varam salīdzināt ar nopļautu zāli - to mēs taču liekam kur - mulčas kastē, vai ne? Un nākošajā gadā ar to mēslojam visu, kur tas nepieciešams.

Tas ir ļoti vērtīgs saturs. Daba ir pasakaini iekārtota - plēsējs, kas iegūst savu barību dabā, apēd visu - tā arī iegūst tos fermentus, kas ir vērtīgi viņa paša kuņģa darbībai. Arī sunim, kas ir 99% vilka, tas ir nepieciešams. Suns nav zālēdājs, sienēdājs, viņa kuņģī tādi fermenti neveidojas. Jā, cilvēks dod kādu rūpnieciski ražotu pulveri, jā, bet labs saimnieks zina, ka ZAĻAIS KUŅĢIS JEB TIEŠI GRĀMATNIEKS to iedos Jūsu lolojumam. Bet - tikai kā piedevu ikdienas uzturam mazās devās. Jo, ja būsit gribējis būt ļoti labs saimnieks un dosit uzreiz daudz-caureja būs garantēta. Fermenti būs uzsākuši uzbrukumu.

Attēlā Nr. 5 - ĶEPA RAW FOOD jēra kuņģis jeb grāmatnieks. Maksimāli dabisks, iepakots, griezts. Jā, tajā Jūs atradīsit “zaļu masu”, jā, tā ir vērtīga, jā, mēs zinām, ko darām! PALDIES TIEM SAIMNIEKIEM, KAS NOVĒRTĒ MŪSU DARBU! MŪSU SARŪPĒTO JŪSU LOLOJUMA GALDAM.
Lai Jums jauka diena! Lāsma